Начало Борба Тайбе Юсеин към децата: Аз мога и вие можете!

Тайбе Юсеин към децата: Аз мога и вие можете!

Тайбе Юсеин към децата: Аз мога и вие можете!
0

Шампионката от Мондиала по борба в категория до 62 килограма – Тайбе Юсеин, говори след завръщането си на родна земя:

“Все още не сме имали много време да се порадваме на успеха. Тепърва ще празнуваме и ще усетим победата. На всички деца, които са дошли да ме посрещнат, ще кажа да продължават да се трудят – щом аз мога, значи и те могат“, започна българката.

„Изключително съм щастлива и много, много горда със себе си. След 10 години най-сетне стъпих на световния връх. Не обичам да говоря за очаквания. Преди първенството исках много златния медал. Притесненията на финала успях да преборя с помощта на треньора си“, сподели световната шампионка.

„Последните секунди на срещата бяха колкото трудни, толкова и лесни – вече усещах победата. Пожелавам си да съм жива и здрава. Ще тренирам още, за да постигам нови първи места.“

В Будапеща завоювахме първи златен медал на Световно първенство от 5 години. През 2013 на най-високото стъпало от почетната стълбичка застана Иво Ангелов.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.