Начало Борба Разочарование за Айк Мнацканян, очаква шанс за репешажите

Разочарование за Айк Мнацканян, очаква шанс за репешажите

Разочарование за Айк Мнацканян, очаква шанс за репешажите
0

Бронзовият медалист от Световното за мъже – Айк Мнацканян, не успя да стигне до големия финал на Мондиала до 23 г. в Букурещ (Румъния). Натурализираният у нас арменец започна впечатляващо, като победи с технически туш (11:0) индиеца Аджай (седми от Азиатското първенство през 2016). Но на 1/4 финалите в категория до 72 кг на класическия стил беше спрян от казаха Кахармак Кисиматов с 1:5. Това е едва второ състезание за Айк за България, след като получи наш паспорт и близо година очакваше гражданство.

По-късно Кисиматов ще излезе на 1/2 финалите и при успех ще даде втори шанс в репешажите на нашия национал.

Останалите ни представители в класическия стил приключиха участието си. Недялко Петров (до 55 кг) загуби в репешажите от арменеца Нораир Хакоян (трети на ЕВРО 2018 до 23 г. и пети на Световното за мъже) с 0:6.

Йоан Димитров (до 87 кг) надделя над индиеца Сунил Кумар с 8:6, но във втория кръг от репешажите отстъпи на беларусина Антон Курс (пети от тазгодишното Европейско до 23 г.) с 6:8.

Другите българи не успяха да стигнат до тази фаза на шампионата. Августин Спасов (до 60 кг) падна от Рустам Тейшов (Киргизстан) с 6:8. Дейвид Димитров (до 67 кг) претърпя поражение от турчина Мурат Фират – 5:7 (трети на ЕВРО 2017 за юноши, победител на турнирите „Никола Петров“ и „Вехби Емре“ тази година).

Росиан Дермански (до 82 кг) загуби от друг борец от южната ни съседка – Бурхан Акбудак с 1:9. Турчинът е шампион на планетата до 23 г. от 2017-а, трети на Европейското за същата възраст тази година.

При 97-килограмовите Симеон Станкович отпадна инфарктно от литовеца Ромас Фридрикас след 2:2. Съперникът му загуби в следващия кръг и българското участие приключи.

Утре започва надпреварата при жените. България е представена от 3 състезателки, като само Виктория Бобева ще се бори в сряда (до 68 кг). Жребият ще бъде обявен по-късно.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.