Начало Борба Тайбе Юсеин: Все още не мога да осъзная какво постигнах

Тайбе Юсеин: Все още не мога да осъзная какво постигнах

Тайбе Юсеин: Все още не мога да осъзная какво постигнах
0

Тайбе Юсеин беше много емоционална след категоричната победа над рускинята Любов Овчарова. Успехът й донесе бронз в категория до 62 кг на Олимпийските игри в Токио.

Родната звезда се нуждаеше от само 56 секунди, за да сломира съпротивата на Овчарова, чийто треньор е Симеон Щерев.

„Много съм щастлива, все още не мога да осъзная какво постигнах. Но след няколко дни като се прибера в България, надявам се да усетя“, сподели секунди след успеха пред БНТ Тайбе Юсеин.

„Наставленията от треньора бяха на наказвам всяка една грешка на Овчарова, така че нямах право на пропуск. Не се знаеше дали ще има нова грешка от нейна страна.“

„Не ме е яд, че загубих вчерашната си схватка с японката. Мисля, че направих всичко, което можех на момента. Просто тя не сбърка. Но съм щастлива, че днес успях да покажа това, което мога.”

След това отказа да прогнозира бъдещето си.

“Да съм жива и здрава, каквото е писано – това ще стане.”

Тайбе изкара много кратка подготовка за Олимпийските игри в Токио. През септември 2020 скъса кръстни връзки на коляното и беше аут от тепиха близо 9 месеца.

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.