Начало Борба Петър Касабов: Всички усилия на Тайбе си заслужаваха

Петър Касабов: Всички усилия на Тайбе си заслужаваха

Петър Касабов: Всички усилия на Тайбе си заслужаваха
0

Селекционерът на националния отбор по борба при жените – Петър Касабов, е горд с възпитаничката си Тайбе Юсеин.

Националната състезателка завоюва бронз на Олимпийските игри в Токио в категория до 62 кг, след като прегази за 56 секунди рускинята Любов Овчарова.

“Горд съм след всичко, което ни се случи през тези години. Горд съм, че Тайбе успя да се събере и да си извоюва нейното. Всички знаем какво преживя“, Касабов заяви пред БНТ минути след успеха на Тайбе.

„Мисля, че всички усилия си заслужаваха. Когато се стигне до тази усмивка, до тази радост, всичко си заслужава.”

“Искам да й пожелая да продължи да се труди и да бъде щастлива от живота. И не само на нея – на останалите момичета от отбора също пожелавам да продължат да се трудят и рано или късно на всеки ще му дойде времето”, добави Петър Касабов.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.