Начало Борба Благодарим ти, Тайбе! Бронз със златен оттенък

Благодарим ти, Тайбе! Бронз със златен оттенък

Благодарим ти, Тайбе! Бронз със златен оттенък
0

Коментар на редактора Красиан Митев

Тайбе Юсеин отново показа на всички колко голям спортист и човек е.

Националната състезателка по борба в категория до 62 килограма спечели категорично срещата за бронзовия медал на олимпийския турнир в Токио срещу рускинята Любов Овчарова (с треньор Симеон Щерев).

Чисто като спортно постижение – това е едва третият медал за България от Игрите до момента.

Това говори достатъчно колко жестока е конкуренцията на най-големия спортен форум на планетата и ни задължава да благодарим на боркинята, че националният флаг се развя отново там.

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

За който следи кариерата на Тайбе Юсеин обаче е ясно, че бронзовият медал е със златен оттенък!

Спортист №1 на България за 2018 година изживя много тежки месеци и на практика почти без подготовка отлетя за Токио.

Участва в едва два турнира преди олимпийската надпревара, което е крайно недостатъчно на фона на останалите топ състезателки на Игрите.

В полуфиналите срещна безгрешната Юкако Каваи и реално единствено тя имаше шанс да се противопостави на Тайбе в японската столица. Ако двете не бяха в един и същи поток, той българката щеше да се окичи със сребро.

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Спортът понякога е коварен.

Дори миг може да ти отнеме мечтата – целта, която си преследвал цял живот.

Тайбе Юсеин не позволи това да се случи и огромната радост след спечеленото отличие в Страната на изгряващото слънце е напълно заслужена.

Българката прекара повече от половин година да лекува коляното си, а на тепиха по време на турнира това по нищо не личеше!

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Отново се намериха зли езици, които се опитаха да я критикуват след полуфинала, но дори не заслужават внимание.

Това е рискът да си под светлините на камерите, така е в големия спорт. Сигурен съм, че с борбата си в Токио Тайбе си спечели още фенове. Усмивките и радостта са заслужени, а специални благодарности заслужават Петър Касабов и Стоян Петков.

Треньорите на нашето момиче също положиха къртовски труд да я върнат обратно в играта и се справиха феноменално.

Благодарим ви за големите емоции!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.