Начало Борба С усмивки и без обещания дамите в борбата ни заминаха за Токио (ВИДЕО)

С усмивки и без обещания дамите в борбата ни заминаха за Токио (ВИДЕО)

С усмивки и без обещания дамите в борбата ни заминаха за Токио (ВИДЕО)
0

С усмивки, но и в мълчание, женският национален отбор по борба на България замина за Япония. Тимът ни ще проведе лагер до 26-ти в Окаяма, а след това ще се насочи към Токио за участието си на Летните олимпийски игри (23 юли – 8 август). Квоти завоюваха четири наши представителки – Миглена Селишка (50 кг), Евелина Николова (57 кг), Тайбе Юсеин (62 кг) и Мими Христова (68 кг). Участието им стартира на 2-ри август.

Дамите ни в борбата бяха изпратени от най-близките си на летище „София“, а от Българския олимпийски комитет спазиха традицията и организираха кратка церемония, в която им връчиха българския трибагреник и талисмани – плюшени лъвчета. Знамето бе връчено на селекционера Петър Касабов с пожелание да се развее на почетната стълбица в Токио, а треньорът реши да повери важната отговорност за съхранение му на доктора на тима Стефан Стругаров.

Снимка: LAP.BG

След кратката церемония Касабов говори пред медиите и помоли журналистите да не задават въпроси на момичета от състава. „Благодаря ви за вниманието, което ни отделяте, но ще се радвам да ме разберете и да освободим момичетата от това предварително натоварване за очаквания и думи, които ще им тежат за бъдеще“, заяви селекционерът.

Цялото интервю може да гледате тук:

Женският ни отбор по борба тръгва със състав от 7 състезателки, като Мария Оряшкова, Фатме Шабан и София Георгиева ще помагат за спарингите на лагера.