Начало Борба Тинибекова занесе среброто от Игрите в Токио на своята майка (СНИМКА)

Тинибекова занесе среброто от Игрите в Токио на своята майка (СНИМКА)

Тинибекова занесе среброто от Игрите в Токио на своята майка (СНИМКА)
0

Айсулу Тинибекова, която е настояща световна и азиатска шампионка по борба в категория до 62 кг, занесе сребърния медал, който спечели на Олимпийските игри в Токио на своята майка. Представителката на Киргизстан беше сочена за голяма фаворитка за титлата, но загуби в схватката за златото от представителката на домакините Юкако Каваи с 3:4 точки.

„Раят е в краката на майките“, написа Тинибекова в профила си в Instagram, добавяйки снимка, на която целува собствената си майка след пристигането си в Бишкек от Олимпийските игри.

В края на 2020 година Тинибекова спечели индивидуалната Световна купа в категория до 62 кг. на турнира в Белград, Сърбия. 28-годишната състезателка по борба е вече и четирикратна азиатска шампионка (2 пъти при 58-килограмовите и 2 – при 62-килограмовите).

Припомняме, че през 2019 година тя спря нашата Тайбе Юсеин от възможност да защити световната си титла, надигравайки я във финала на категория до 62 кг на шампионата, провел се в Казахстан.

Айсулу Тинибекова е голяма знаменитост в родния Киргизстан. Много често след състезание тя е канена от президента на страната Садир Джапаров и от министър-председателя Улукбек Марипов за благодарствени срещи в институциите.