Начало Борба Трикратен световен шампион по борба подкрепи Украйна (СНИМКА)

Трикратен световен шампион по борба подкрепи Украйна (СНИМКА)

Трикратен световен шампион по борба подкрепи Украйна (СНИМКА)
0

Гено Петриашвили, който е един от най-известните борци в последните години, застана зад Украйна във военния конфликт с Русия.

Грузинецът е трикратен световен шампион в категория до 125 кг в свободния стил.

„Хвала на героите! Слава на свободата! Слава на Украйна“, написа Петриашвили в профила си в Instagram, добавяйки снимка на изрисувани едно до друго украинското и грузинското знамена. Страната на бореца – Грузия, която е бивша съветска република, наскоро обяви, че иска и ускорено членство в Европейския съюз.

Гено Петриашвили е на 27 години. Той е световен шампион за 2017, 2018 и 2019 година. На олимпийските игри в Токио той спечели сребърния медал, губейки на финала от „изгрялата звезда“ Гейбъл Стивсън с 8:10 точки. Грузинецът има и бронз от най-големия спортен форум на планетата, провел се в Рио де Жанейро през 2016 година.

Петриашвили е настоящ сребърен медалист от последното световно първенство, а в кариерата си е бил и два пъти европейски първенец (през 2016 и 2020 година). От 2015 година насам той неизменно е тройката на поне едно от най-големите спортни състезания в този спорт!