Начало Борба Трима наши с шанс за бронз от Европейското в Дортмунд
0

Трима наши с шанс за бронз от Европейското в Дортмунд

Трима наши с шанс за бронз от Европейското в Дортмунд
0

Трима български национали ще имат възможност да атакуват бронзовите отличия на Европейското първенство по борба за юноши и девойки в Дортмунд, Германия. Талантите ни в класическия стил ще опитат да спечелят медалите в събота, 3 юли.

Най-близо до третото място е Илия Мустаков. Той достигна до полуфиналната фаза в категория до 63 килограма. Българинът постигна победи над Олег Халилов (Украйн) със 7:2 и срещу Виктор Петенико (Унгария) с 5:2. В битката за място на финала обаче националът ни отстъпи с 0:7 на азера Гурбан Гурбанов. Така той ще чака съперник от репешажите.

На тази фаза пък ще се борят Денис Демиров (55 кг) и Емилиян Лазаров (130 кг). Те загубиха своите начални схватки, съответно от Павел Белкин (Русия) и Михайло Вишнивецки (Украйна), но бяха изтеглени на репешаж, с надежда за бронзовите медали. Другите ни двама борци днес – Димитър Стефчев (77 кг) и Калоян Иванов (87 кг) отпаднаха.

В събота своето участие стартира и голямата ни надежда – Едмонд Назарян. Европейският шампион при мъжете в категория до 55 кг, ще участва в олимпийската – до 60 кг. Той започва срещу Едуард Стрилчук (Украйна). На тепиха ще излязат още Николай Джезов (67 кг), Мартин Димитров (72 кг), Атанас Терзийски (82 кг) и Илиян Лазаров (97 кг).