Начало Бокс Боксьорите ни започват в неделя атаката на медалите от Европейското
0

Боксьорите ни започват в неделя атаката на медалите от Европейското

Боксьорите ни започват в неделя атаката на медалите от Европейското
0

Българските таланти ще започнат в неделя, 4 юли участието си на Европейското първенство по бокс за юноши до 16 години в Тбилиси, Грузия. Страната ни ще бъде представена от шестима национали, водени от старши треньора Роман Цветков. Те ще влязат в конкуренция с общо 340 боксьори от 30 страни.

Двама от родните таланти ще се качат на ринга утре. Константин Костов ще се изправи срещу Асиер Лансароте от Испания в двубой в категория до 57 килограма. Срещата е предвидена за следобедната сесия. На ринга по същото време ще се качи и Асен Асенов. В категория до 60 килограма той ще боксира с Фуад Бабайев от Азербайджан.

В понеделник ще има три мача с българско участие. Георги Караколев ще се изправи срещу Оруж Ахмедови от Грузия в мач при 48-килограмовите. Любослав Методиев ще срещне Артурс Вайсла от Латвия в категория до 50 кг, а Викторио Илиев (52 кг) ще боксира с украинеца Йехор Кирилус.

Любослав Методиев е един от талантите ни, към когото има големи очаквания за спечелване на медал

Последен на ринга от родните национали ще се качи Деян Шишиньов. Той ще започне участието си в категория до 75 кг срещу Алфио Каниля от Италия. Мачът е във вторник, 6 юли.