Начало Бокс България остана с двама боксьори на 1/4-финалите на Европейското

България остана с двама боксьори на 1/4-финалите на Европейското

България остана с двама боксьори на 1/4-финалите на Европейското
0

Страната ни ще има двама представители на 1/4-финалите на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Тбилиси, Грузия. Причината е, че последният роден състезател – Деян Шишиньов загуби своя 1/8-финален сблъсък при 75-килограмовите. Родният талант отстъпи на италианеца Алфио Каниля и не успя да стигне до решаващите битки за медали от шампионата.

Припомняме, че Константин Костов и Любослав Методиев се класираха за 1/4-финалите в своите категории и ще се борят в директни битки за медали.

В категория до 57 кг Константин Костов направи страхотен мач срещу италианеца Давиде Паскацио. След страхотна игра, съдиите дадоха категорично победата на родния талант с 5:0 съдийски гласа. В директна битка за медал и място на полуфиналите Костов ще спори с Йоргос Плеас от Гърция.

Любослав Методиев, също стигна 1/4-финалната фаза, но в категория до 50 кг. Българинът също беше категоричен срещу представителя на Латвия – Артурс Вайсла и след 5:0 съдийски гласа ликува с победата и място в топ 8.

В битката за топ 4 Методиев ще срещне друг боксьор от съседна на България държава – турчина Берат Карарслан.

Срещите на Люб ослав Методиев, който е бронзов медалист от последния шампионат на Стария континент за възрастта, и Константин Костов са в четвъртък.