Начало Борба България спечели 5 медала на силен международен турнир по борба

България спечели 5 медала на силен международен турнир по борба

България спечели 5 медала на силен международен турнир по борба
0

Младите ни борци спечелиха пет отличия на силния международен турнир по борба в Молдова. Надпреварата се провежда в памет на Олимпий Панов, а това е 42-ото му издание.

Нашата страна участва в състезанието с отборите по борба при подрастващите на „Димитровград“ (Димитровград) и „Черноморец“ (Бургас).

Двет титли за България спечелиха Мурат Иляз – при 48-килограмовите момчета и Ердал Галип – в категория до 62 кг. И двамата се състезават в свободния стил. За Галип това е поредно отличие след като преди малко повече от месец, той стана сребърен медалист на Европейското първенство по борба за момчета и момичета, което се проведе в София, падайки инфартно на финала от руснак с 2:3 точки.

Галип е и национален шампион за възрастта като на последния шампионат той получи и приза за най-техничен борец.

Бронзови медали от турнира в Молдова спечелиха Янаки Ковачев (до 32 кг) при децата, Еге Местан (до 44 кг) при момчетата, както и Денис Наим (до 60 кг) при кадетите.

В надпреварата, състояла се в Молдова, участие взеха 343 състезатели от различни държави.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".