Начало Борба Назарян и още 7 класици излизат в днешния ден на Европейското

Назарян и още 7 класици излизат в днешния ден на Европейското

Назарян и още 7 класици излизат в днешния ден на Европейското
0

България ще има осем борци в днешния ден на продължаващото в Дортмунд, Германия, Европейско първенство по борба за юноши и девойки.

Участието си от вчера продължават Илия Мустаков (до 63 кг) ще се бори за бронза като родният борец очаква някой измежду молдовеца Рушу, италианеца Сети или Сарияр от Турция.

Други двама наши борци бяха изтеглени в репешажите за бронза в своите категории.

При най-леките- до 55 кг, Денис Демиров ще се бори срещу Елмир Алиев от Азербайджан. При успех, в директна битка за бронза, нашенецът ще спори с турчина Чакър.

Емилиян Лазаров, който пък се състезава при най-тежките (до 130 кг) също ще се бори в битки за бронз. Първи негов противник е Томаш Вавржинчук от Полша, а при успех, Лазаров ще излезе в директен дуел за отличие срещу Нтуниас от Гърция.

Участието си в днешния предпоследен ден от шампионата започват други петима родни борци.

Европейският шампиона за мъже при 55-килограмовите от Рим 2020 година – Едмонд Назарян ще се бори в олимпийската категория – до 60 кг.

Първи негов противник е украинецът Стрилчук.

Николай Джезов (до 67 кг) и Илиян Лазаров (до 97 кг) стартират от 1/8-финалите в своите категории.

Джезов започва с Оясте от Естония ,а Лазаров също ще се бори с естонец – Карелсон.

Мартин Димитров (до 72 кг) и Атанас Терзийски (до 82 кг) започват от квалификациите.

Димитров влиза в схватка с австриеца Хуталер, а Терзийски ще има среща с Рафик Микеев от Армения.

Схватките стартират в 12:30 часа българско време, а финалите са от 19:00 до 21:30 ч.

Европейкото първенство по борба за юноши и девойки може да следите на следите ТУК и ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".