Начало Борба Трима руски олимпийски шампиони ще опитат да спечелят визи за Токио

Трима руски олимпийски шампиони ще опитат да спечелят визи за Токио

Трима руски олимпийски шампиони ще опитат да спечелят визи за Токио
0

Русия ще бъде предвождана от трима олимпийски шампиони на квалификацията за Игрите в Токио, която ще се проведе от утре – 18 март до 21 март в унгарската столица Будапеща.

Роман Власов, двукратен олимпийски шампион в категории до 74 и до 75 кг. при класиците, ще се опита да спечели квота в новата олимпийска – до 77-кг.

Давид Чакветадзе, спечелил титлата на Олимпийските игри в Рио де Жанейро преди 5 години при 85-килограмовите, ще атакува визата за Игрите в категория до 87 кг.

При жените, Наталия Воробьова ще се опита да се класира за трети път на най-големия спортен форум. 29-годишната състезателка спечели олимпийското злато още на Игрите в Лондон през 2012 година, побеждавайки на финала в категория до 72 кг. българката Станка Златева. На тези, провели се преди 5 години в Бразилия, Воробьова стигна до среброто, но в друга категория – до 69 кг.

За Игрите в Токио, рускинята ще се пробва в трета различна категория – до 76 кг. При спечелване на квота от нейна страна и по-късно медал от надпреварата, тя ще се превърне в първата неяпонска състезателка по борба, печелила комплект олимпийски медали или отличия в три различни категории на три олимпийски форума.

До момента Руската федерация има спечелени 9 квоти от 18 възможни (по 6 във всеки стил )за Игрите в Токио. Пет от тях са на отбора по свободна борба. Визи за Япония имат: Заур Угуев (57 кг.), Гаджимурад Рашидов (65 кг.), Заурбек Сидаков (74 кг.), Артур Найфонов (86 кг.) и Абдулрашид Садулаев (97 кг.).

Още три, Русия има в класическия стил. Те са на: Сергей Емелин (60 кг.), Артьом Сурков (67 кг.) и Муса Евлоев (97 кг.).

Единствената квота до момента при жените е на Екатерина Полесчук при 50-килограмовите.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.