Начало Борба Турнирът по борба „Русенски легенди“ ще се проведе тази събота

Турнирът по борба „Русенски легенди“ ще се проведе тази събота

Турнирът по борба „Русенски легенди“ ще се проведе тази събота
0

Три държави ще имат свои борци в надпреварата.

Тази събота в зала „Дунав“, в Русе ще се проведе поредното издание на международния турнир по свободна борба за кадети „Русенски легенди“.

Надпреварата е отборна като ще се проведе в следните 11 категории: 41 кг., 45 кг., 48 кг., 51 кг., 55 кг., 60 кг., 65 кг., 71 кг., 82 кг., 92 кг. и 110 кг.

Техническата конференция и официалният кантар ще се проведат в петък, 8 ноември. Началният час на конференцията е 17.00 часа, а кантарът ще бъде от 18.00 часа. На участниците е позволен толеранс от 2 кг.

Поканени са отборите на Северна Македония и Румъния, а България ще бъде представена с два тима.

Турнирът е в чест на именитите борци от крайдунавския град Валентин Йорданов, Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра и Валентин Савов.

Източник: БФ Борба

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".