Начало Борба Тушът на японка над олимпийската шампионка е топ момент на годината (ВИДЕО)

Тушът на японка над олимпийската шампионка е топ момент на годината (ВИДЕО)

Тушът на японка над олимпийската шампионка е топ момент на годината (ВИДЕО)
0

Японката Рин Мияджи, която дебютира при жените на Световното първенство в Осло, направи най-голямата изненада при 68-килограмовите, туширайки настоящата олимпийска, бивша вече световна и трикратна панамериканска шампионка – Тамира Менса.

Впечатляващото е и това, че младата състезателка стигна до туш след едва 21 секунди.

Тази й схватка беше определена от Световната федерация по борба (United World Wrestling) за един от топ моментите на годината.

Преди срещата с Менса, Мияджи отстрани опонентки като Адела Ханзлицкова от Чехия и Домикайтите от Литва. Схватката с американката Менса беше от полуфиналите на категорията, а на финала Мияджи загуби от Меерим Жуманазарова от Киргизстан.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".