Начало Борба Сензация! 17-годишна спечели световна титла в борбата (ВИДЕО)

Сензация! 17-годишна спечели световна титла в борбата (ВИДЕО)

Сензация! 17-годишна спечели световна титла в борбата (ВИДЕО)
0

Акари Фуджинами, която е само на 17 години, изглежда се превръща в следващата голяма звезда в японската борба. Дебютантката на големи шампионати при жените успя да спечели световното злато в категория до 53 кг.

По-впечатляващото е как го направи, а именно след победи с по 11-0 и 10-0 над своите първи три противнички, а на финала срази отново с 10-0 опитната Юлия Леорда от Молдова.

С общ резултат от 41-0 точки Фуджинами се превърна и в най-категоричната шампионка при жените от шампионата на планетата, състоял се в Осло, Норвегия.

Тя е и световна шампионка за кадетки от 2018 година. Също така не е губила мач от юни 2017 година насам. Атлетката е в серия от 83 поредни победи.

Интересното е, че Япония участва на това световно първенство с втория си състав (голяма част от титулярките от олимпийския отбор не взеха участие в преборванията на вътрешния шампионат на „Страната на изгряващото слънце“). Въпреки това сила номер 1 в женската борба спечели общо 4 титли, 3 сребърни и 2 бронзови медала от общо 10 категории.

Именно българка – Биляна Дудова спря за титла представителка на Япония във финала в категория до 59 кг.

Световното първенство по борба продължава със схватките в класическия стил при мъжете.

Резултатите от Световното в Осло може да следите не следните линкове ТУК и ТУК.