Начало Борба Вангелов ще се бори за бронза на Европейските игри

Вангелов ще се бори за бронза на Европейските игри

Вангелов ще се бори за бронза на Европейските игри
0

Георги Вангелов ще се бори за бронзов медал на турнира по свободна борба на Европейските игри в Минск.

В категория до 57 кг., българинът надви Владимир Егоров от Македония – 3:3 точки (по-добри технически точки) в репешажите. Егоров е бронзов медалист от тазгодишното европейско първенство.

В пряка битка за бронза, Вангелов ще срещне настоящия световен шампион – Заур Угуев от Русия. Схватката за медала се очаква да започне в 18:40 часа.

 

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".