Начало Борба Класиците заминаха за Игрите в Минск

Класиците заминаха за Игрите в Минск

Класиците заминаха за Игрите в Минск
0

Националният отбор по борба класически стил замина вчера, с полет през Виена в 18.35 ч. за участие в Европейските игри в Минск.

На първенството за честта на България ще се борят четирима борци. В категория до 60 кг ще ни представя Иво Ангелов. Той е световен и европейски шампион от 2013 година.

При 67-килограмовите на тепиха ще излезе Свилен Костадинов. Даниел Александров, който е носител на тазгодишният пояс „Дан Колов“, ще се бори в категория до 77 кг.

Николай Байряков, пети от Олимпийските игри в Рио, е последният ни участник в турнира в класическия стил. Той ще участва в категория до 97кг.

Съставът е воден от треньорите Армен Назарян и Бисер Георгиев.

Източник: БФ Борба

Снимка: БОК, Костадин Андонов

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".