Начало Борба Власов за Садулаев: Той е символ на спорта (СНИМКА)

Власов за Садулаев: Той е символ на спорта (СНИМКА)

Власов за Садулаев: Той е символ на спорта (СНИМКА)
0

Роман Власов, който се завърна, по феноменален начин за руския национален отбор по борба в класическия стил, печелейки трета световна титла в своята славна кариера, засипа с похвали своя сънародник Абдулрашид Садулаев за феноменалната година, в която дагестанецът спечели олимпийската и световната титли в категория до 97 кг в свободния стил.

Борците имат сплотен приятелски екип, ръководен от Джамболат Илич и капитана на отбора Абдулрашид Садулаев. Той не е просто капитан на отбор, не само олимпийски победител, той е символ на спорт, символ на свободната борба. Фактът, че месец след Олимпиадата той спечели петото си злато на световните първенства, е геройски акт, само той може да направи това. Щастлив да го нарека приятел и брат на тепиха. Винаги се боря за него и дори взимам пример от него. Той е наша собственост, наша гордост. Бог да му даде сила и здраве“, заяви Власов, който спечели трето световно злато в трета различна категория в Осло.

Думите на Власов стигнаха до „Аварския танк “, който му отговори, чрез социалните мрежи.

„Благодаря ти, Рома. Оценявам нашето приятелство. Ние не се отпускаме и се отправяме към Олимпийските игри в Париж, които ще се проведат през 2024 г. с помощта на Всевишния“, заяви Садулаев.