Начало Борба „Аварския танк“ стана първият борец с милион последователи в Instagram

„Аварския танк“ стана първият борец с милион последователи в Instagram

„Аварския танк“ стана първият борец с милион последователи в Instagram
0

Машината от Дагестан продължава с подготовката за Токио 2020

Абдулрашид Садулаев се превърна в първият борец, който достигна милион последователи в социалната мрежа Instagram. Звездата в този спорт получи поздравления по този повод и от страницата на световната федерация по борба.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

🚨ONE MILLION FOLLOWERS🚨 Please join us in congratulating @sadulaev_abdulrashid on reaching the one million follower mark! ____ #uww #unitedworldwrestling #борьба 📸 @kadircaliskan

Публикация, споделена от Olympic Wrestling (@unitedworldwrestling) на

23-годишният Садулаев е смятан за легенда в този спорт. Той има 4 световни, 3 европейски и 1 олимпийска титли в борбата свободен стил. Дагестанецът има и два златни медала от Европейските игри, провели се в Баку (2015 г.) и Минск (2019 г.). До този момент Садулаев има 118 победи и само 2 загуби на тепиха. (от Гамзат Османов от Азербайджан през 2013 г. и от американеца и негов голям съперник –  Кайл Снайдер, във финала на Световното първенство през 2017 година.)

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Ассалам алейкум, друзья. Получаю много сообщений и слов поддержки, и в связи с этим решил прокомментировать ситуацию с моей дисквалификацией. Как оказалось, у Объединённого мира борьбы (UWW) во время крупных соревнований действует строгий регламент – нельзя появляться на пьедестале в одежде с изображением политических и религиозных лидеров. Несмотря ни на что, лично для меня Имам Шамиль был и остаётся великой личностью, гордостью и примером для подражания. Вся эта ситуация никак не повлияет на мой настрой и подготовку к основным стартам. Спасибо вам всем за поддержку. Как и планировал, увидимся в феврале! #Russia #Wrestling #Team #Tokyo2020

Публикация, споделена от Sadulaev Abdulrashid (@sadulaev_abdulrashid) на

 Припомняме, че Садулаев бе дисквалифициран за срок от 4 месеца от Международната федерация по борба (UWW) за нарушаване на правилата, регламентиращи екипировката на спортистите по време на церемониите по награждаването. На Световното първенство в Нур-Султан (Казахстан) през септември, представителят на Русия се качи на стълбичката с фланелка с лика на имам Шамил, който е аварски политически и религиозен лидер. Санкцията на дагестанеца изтече на 21 януари 2020 г.

Поради факта, че Русия беше отстранена за срок от 4 години от участие на големите международни състезания-Олимпийски игри и световни шампионати, все още не е ясно дали и как борците от най-голямата държава по площ в света ще участват на Игрите в Токио тази година. Това е и един от спортовете, от които страната печели най-много отличия. При условие, че получат право на участие на Игрите, руските спортисти трябва да се състезават под неутрален флаг.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.