Начало Борба Садулаев с обрат на старта на Европейското по борба

Садулаев с обрат на старта на Европейското по борба

Садулаев с обрат на старта на Европейското по борба
0

„Аварския танк“ с тежко начало на шампионата в Рим

Абдулрашид Садулаев започна с трудна победа с 8:2 точки над Магомедгаджи Нуров, представящ Северна Македония. Легендата в свободната борба губеше с 0:2 точки минута и 30 секунди след началото на срещата, но съумя да обърне нещата в своя полза. Още в края на първата част дагестанецът поведе с 4:2 точки, а във втората добави нови 4 точки към своя актив, записвайки 4-а победа над този съперник.

Магомедгаджи Нуров е един от най-силните борци в категорията на Садулаев като доказателство е това, че на последния шампионат на планетата, на който „Аварския танк“ спечели златото, Нуров взе бронз, както и олимпийска квота за Игрите в Токио.

Интересното е, че по волята на жребия Садулаев трябваше да играе квалификации. В следващия кръг той ще срещне турчина Ибрахим Болюкбаши.

Абдуларашид Садулаев е настоящ европейски, олимпийски и световен шампион в категория до 97 кг., в свободния стил. Въпреки, че е само на 23 години, дагестанецът е смятан за легенда в този спорт. Той е олимпийски шампион (2016г.), четирикратен световен първенец (2014г. , 2015г., 2018г.и 2019 г.), а на сметката си има и три европейски титли (2014г., 2018г. и 2019г.). „Аварския танк“ спечели на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.). Балансът му от победи и загуби на тепиха е впечатляващ. Садулаев има вече 119 успеха срещу само 2 поражения (Кайл Снайдер (САЩ) и Гамзат Османов (Азербайджан)) в своята кариера.