Начало ММА Аскрен не иска ММА в „корумпираните“ Олимпийски игри
0

Аскрен не иска ММА в „корумпираните“ Олимпийски игри

Аскрен не иска ММА в „корумпираните“ Олимпийски игри
0

Бившата звезда от UFC Бен Аскрен не е привърженик на идеята смесените бойни изкуства да се присъединят към Олимпийското движение.

От години се правят опити ММА да получи признание и да има свой турнир по време на Летни игри, но „Фънки“ не смята, че спортът трябва да бъде асоцииран с „корумпираното“ Олимпийско движение.

„Наистина не виждам смисъл ММА да става Олимпийски спорт. Олимпийските игри са корумпирани. Според мен Международният олимпийски комитет е ужасяваща организация и светът би бил по-добро място ако я няма. ММА е на чудесно място в света на спорта и без тях“, каза Аскрен.

Американецът има опит и в двете сфери, тъй като представи страната си на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. като част от отбора по борба и достигна до втория кръг при 74-килограмовите в свободния стил. След това премина в ММА, като записа 18 поредни победи като професионалист, преминавайки през Белатор и ONE Championship. След това дойде поканата от UFC, където, за негово съжаление, записа само 1 победа в 3 мача и, след 2 последователни загуби, реши да се оттегли в края на миналата година.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.