Начало Борба Жените стартират на държавния шампионат, Тайбе качва категорията

Жените стартират на държавния шампионат, Тайбе качва категорията

Жените стартират на държавния шампионат, Тайбе качва категорията
0

Мими Христова пропуска надпреварата поради вирусно заболяване

Днес започва надпреварата при жените на държавния шампионат по борба, който се провежда в столичната зала „Христо Ботев“.

Миглена Селишка

Стана ясно, че най-голямата ни звезда – Тайбе Юсеин ще спори в непривична за нея категория – до 65 кг, която е неолимпийска. Световната и двукратна европейска шампионка при 62-килограмовите вече си е осигурила олимпийска виза за Токио.

При 50-килограмовите фаворитка е Миглена Селишка (сребърна медалистка от последното Европейското първенство в тази категория).

Сезен Белберова ще спори в по-долната за нея категория до 53 кг. През миналата година тя спечели бронзов медал на Световното първенство по борба за девойки, но при 55-килограмовите.

Евелина Николова, която е настояща сребърна медалистика от шампионата на Стария континент, е водещата фигура в категория до 55 кг.

Биляна Дудова

В категория до 57 кг. на тепиха ще излезе трикратната европейска шампионка Биляна Дудова. В същата категория надпреварата пропуска Мими Христова, която е с вирусно заболяване.

При 68-килограмовите като фаворит се очертава националката София Георгиева.

Легендата ни в самбото – Мария Оряшкова ще бори конкуренцията при най-тежките – до 76 кг.

Схватките започват в 10.00 часа.

Схемите и програмата за първия кръг може да видите ТУК

Надпреварата може да следите „на живо“ в канала на БФ Борба в Youtube – ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".