Начало Бокс 5 имена за Пакиао през 2020 г.
0

5 имена за Пакиао през 2020 г.

5 имена за Пакиао през 2020 г.
0

Боксовата легенда Мани Пакиао продължава да е фактор на ринга, въпреки, че вече е на 41 години.

През 2019 г. филипинският сенатор на два пъти показа класа – срещу Ейдриън Бронър и Кийт Търман, като се очаква тази година отново да се бие поне веднъж. Когато става въпрос за Пакиао, желаещи да се докажат срещу един от най-добрите в историята не липсват, като, според CBS Sport, през 2020 г. с най-голям шанс за това са само петима.

 

Ерол Спенс младши спечели с неединодушно съдийско решени мача си с Шон Портър през септември. Двубоят дори беше близо до това да бъде избран за №1 на годината заради усилието, с което двамата се хвърлиха в него, преди Спенс да вкара ляв в ченето на съперника в 11-я рунд. Победата беше 25-а за „Истината“ в също толкова мачове, но след това той претърпя автомобилен инцидент. Наскоро заяви, че иска при завръщането си да се изправи срещу голямо има, а по-голямо от Пакиао трудно ще намери.

Дани Гарсия има насрочен двубой с украинеца Иван Редкач за 25 януари в Ню Йорк и вече изрази желание да срещне филипинеца, ако победи. Що се отнася до стил, Гарсия може и да има затруднения да издържи на бърз боксьор като Пакиао. Американецът има зад гърба си 35 победи и 2 загуби, като би могъл да си осигури най-големия чек до момента, ако успее да си уреди мач срещу бъдещия член на „Залата на славата“.

Шон Портър може и да загуби срещу Спенс, но доказа, че е един от най-коравите боксьори в категорията. Агресивен боец, точно каквито легендата иска срещу себе си. Ако Пакиао си търси динамичен и сериозен двубой, Портър (30-3-1, 17 КО) е точният човек за него.

Непобеденият Терънс Крофърд изглежда като сериозна опция за Пакиао, особено със сериозната реклама, която получава от ESPN. От много време се говори за потенциален сблъсък между двамата, който със сигурност би донесъл много пари.

Флойд Мейуедър младши излиза от пенсия и си търси мач както в бокса, така и в ММА. Макар и слуховете да са в полза на смесените бойни изкуства, мач срещу Пакиао не бива да бъде изключван, най-малкото заради реваншът, който Сенатора ще иска за загубата си през 2015 г. Приходите от втори двубой между двамата пък със сигурност ще бъдат феноменални.