Начало Бокс 50-0! Мейуедър унищожи МакГрегър и го нокаутира в 10-ти рунд!
0

50-0! Мейуедър унищожи МакГрегър и го нокаутира в 10-ти рунд!

50-0! Мейуедър унищожи МакГрегър и го нокаутира в 10-ти рунд!
0

Флойд Мейуедър оправда статута си на фаворит и спази обещанието си към феновете на бокса да нокаутира Конър Макгрегър в дългоочакваната Битка на годината, която ще подобри всички финансови рекорди в историята на бойните спортове. 40-годишният американец изнесе боксова лекция на наперения си ирландски опонент и реферът спря мача в средата на 10-ия рунд с технически нокаут, тъй като ММА звездата не оказваше никаква съпротива на комбинациите на Мейуедър и вече бе видимо разлюлян.

Флойд спечели 50-ата победа в 50-ия мач в безупречната си кариера, но не беше толкова категоричен в превъзходството си, колкото очакваха боксовите специалисти. Макгрегър със сигурност е заслужил уважението най-вече на тези, които предричаха безметежна разходка за американеца. В крайна сметка обаче Флойд повишаваше темпото, когато решеше, като не се и затрудняваше да прави комбинации от прави и крошета при почти постоянно ниския гард на ирландеца.

Макгрегър повтаряше на Мейуедър след последния гонг, че е могъл да продължи, но при оставащото почти половината време от 10-ия рунд и при комбинациите на Флойд, реферът определено запази здравето на ММА шампиона и му спести разочарованието да бъде проснат на пода.

Флойд и Конър засвидетелстваха уважение един на друг, за разлика от всички гръмки приказки преди мача, като американецът отчете впечатялващото представяне на съперника си, а ММА звездата отбеляза по-големия опит на 40-годишния си опонент. Той се оплака и в интервюто си след мача, че е могъл да продължи, но все пак призна, че е бил много уморен и е трябвало да го оставят да падне на земята.

Едва ли всъщност има истински губещ в Битката на парите, при положение че Флойд ще получи около 350 милиона долара, а ирландецът – поне 100.