Начало Бокс АИБА стартира голям турнир в Обединените арабски емирства
0

АИБА стартира голям турнир в Обединените арабски емирства

АИБА стартира голям турнир в Обединените арабски емирства
0

По покана на коронования принц шейх Хамад бин Мухамад ал-Шарка, президентът на АИБА Умар Кремльов посети Фуджейра, едно от седемте емирства от Обединените арабски емирства.

На срещата беше обсъдено развитието на бокса в Близкия Изток, тъй като спортът се радва на огромен интерес в региона от страна на местните лидери. Благодарение на коронования принц, в страната се строи и модерна спортна инфраструктура, която може да приема големи боксови турнири и първенства от най-високо ниво.

Двамата лидери се разбраха да организират във Фуджейра годишен международен турнир за страните-членки на АИБА, като първото му издание ще бъде през май тази година.

“Благодарен съм за продуктивната среща и новите перспективи за бокса в Близкия Изток. Спортните събития ще доведат много туристи. Ще бъде удобно за спортистите да летят до тук благодарение на добрия визов режим. Благодарение на личната подкрепа на шейх Хамад бин Мухамад ал-Шарка, ще популяризираме нашия спорт сред младите, ще се появят нови шампиони”, каза Кремльов след срещата.

“Искаме да отгледаме нашите шампиони тук, у дома. Ще направим голям боксов център, академия, която да включи бокса в учебната програма на училища и университети. Боксът учи на патриотизъм. Заедно с АИБА ще организираме големи турнири и ще популяризираме спорта, ще привлечем инвестиции и ще дадем възможност на всеки да стане звезда”, допълни шейх Хамад бин Мухамад ал-Шарка.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.