Начало Бокс Ако Ломаченко се откаже от мача със Стивънсън, WBC има три алтернативи

Ако Ломаченко се откаже от мача със Стивънсън, WBC има три алтернативи

Ако Ломаченко се откаже от мача със Стивънсън, WBC има три алтернативи
0

Световният боксов съвет обяви по-рано, че титлата в лека категория ще бъде временно отнета от Девин Хейни, за да бъде разиграна между основните претенденти, докато шампионът се пробва при по-тежките. Това постави Шакур Стивънсън в позицията на първия сигурен претендент, а Васил Ломаченко по право е веднага след него. Но, какво ще се случи, ако украинецът не приеме предложението? Оказва се, че има три опции пред WBC, според Майкъл Бенсън.

Световните боксови организации точно по тази причина имат своите ранглисти, за да определят най-заслужилите бойци. Йерархичната структура означава, че тръгваме надолу по веригата, за да видим, че веднага след „Лома“ се нареждат Исак Круз, Уилям Зепеда и Франк Мартин.

WBC даде условна „зелена светлина“ на Хейни за боя с Прогрес

Всеки един от тримата би могъл да се превърне в следващия световен шампион в лека категория на WBC, а при определено стечение на обстоятелствата ще защитава задължително колана срещу Девин Хейни. Условието е той да реши отново да се бие в дивизията веднага след мача си срещу Реджис Прогрес за титлата в суперсредна.