Начало Бокс Стивънсън: Сгреших, като си помислих, че Ломаченко е приключил с бокса

Стивънсън: Сгреших, като си помислих, че Ломаченко е приключил с бокса

Стивънсън: Сгреших, като си помислих, че Ломаченко е приключил с бокса
0

Васил Ломаченко се превърна в най-обсъждания боксьор през изминалата седмица, след като мнозина твърдят, че е бил ограбен от успеха си срещу Девин Хейни в шампионския сблъсък в суперлека категория в Лас Вегас. Шакур Стивънсън също бе сред тях и дори призна, че е гледал на украинеца, като на човек от миналото.

Ломаченко не е приключил. Мислех, че е преди да се бие с Девин, като смятах, че не е същият боксьор вече. Но той показа, че все още е боец от най-високо ниво и бих искал да се кача на ринга с него“, сподели Шакур пред подкаста Stamina For Sale.

„Лома“ допусна едва третата си загуба на професионалния ринг, след като пожъна успехи в три отделни тегови дивизии. Той вече е на 35 години, което в по-леките категории обичайно носи проблеми със скоростта, но през миналия уикенд видяхме, че тези стереотипи не важат съвсем за него.

Шакур Стивънсън на свой ред поддържа перфектен рекорд от 20:0 до момента, макар едва през април да се качи в горната категория след шампионския си поход в „перо“.

Евентуален сблъсък между американеца и украинеца би могъл да се превърна в истински спектакъл, макар да не бъде със залог за един от големите пояси.