Начало Бокс Камбосос: Теофимо не може да издържи на темпото ми
0

Камбосос: Теофимо не може да издържи на темпото ми

Камбосос: Теофимо не може да издържи на темпото ми
0

Този уикенд, на 27 ноември, Джордж Камбосос (19-0) ще се изправи срещу Теофимо Лопес (16-0) в един от най-очакваните сблъсъци на професионалния ринг за годината. Австралиецът ще опита да детронира шампиона на WBA, IBF и WBO в лека категория в „Медисън Скуеър Гардън” и по този начин да опровергае анализаторите, че влиза в двубоя като аутсайдер.

Мачът бе отложен веднъж през лятото, след като Лопес даде положителна проба за коронавирус на 19 юни. Това породи спекулации, че е възможно американецът да изпитва известни притеснения от предстоящия съперник. Именно в тази посока Камбосос опита да жегне и шампиона в седмицата до очаквания мач.

Теофимо в никакъв случай не може да издържи на темпото ми. Скоростта, начинът ми на придвижване, експлозивната мощ, комбинациите и целия арсенал, с който разполагам, заедно с издръжливостта ми – всичко това ще дойде прекалено на Лопес. Това момче няма да разбере откъде му е дошло”, закани се Камбосос.

Лопес шокира Васил Ломаченко (15-2) в двубоя им през октомври миналата година. Според австралиеца обаче, представянето му не е било толкова убедително, макар шампионът да спечели и в трите съдийски карти.

Той е слаб, а издръжливостта му не може да се мери с моята. Убеден съм, че ще се хвърли за нокаут в първия рунд, защото едва ли ще успее след това да смогне на натиска, който ще му окажа. Какво ще направи, когато планът му не сработи? Готов съм дори за 15 рунда, ако искат”, каза още претендентът.