Начало Бокс IBF нареди: Лопес – Камбосос не по-късно от 17-ти октомври

IBF нареди: Лопес – Камбосос не по-късно от 17-ти октомври

IBF нареди: Лопес – Камбосос не по-късно от 17-ти октомври
0

Междунардоната боксова федерация (IBF) се произнесе относно защитата на титлата си в лека категория. Шампионът Теофимо Лопес и претендент номер 1 за пояса Джордж Камбосос трябва да се срещнат не по-късно от 17-ти октовмри.

Решението бе взето, след като сблъсъкът бе отлаган на няколко пъти през настоящата година. Първоначално американецът трябваше да се бие срещу Камбосос на 19-ти юни в Маями, но срещата бе отменена седмица преди събитието заради положителен COVID-19 тест на шампиона.

След това двамата трябваше да се бият на 14-ти август, но и тази дата увисна. После имаше слухове за септември и октомври, а двете страни се впуснаха в спорове за това къде може и трябва да се проведе двубоя. 28-годишният австралиец нстояваще сблъсъкът да се проведе в родината му, но искането му представлява проблем, защото Лопес ще трябва да прекра две седмици в карантина, ако стъпи в Австралия.

От ръководния орган се произнесоха, че двубоят трябва да се проведе на място и локация, което не изисква 14-дневен период на изолация за боксьорите, което означава, че Щатите остават единствен реалистичен вариант.