Начало Бокс Александър Усик с тежък нокаут над Тони Белю

Александър Усик с тежък нокаут над Тони Белю

Александър Усик с тежък нокаут над Тони Белю
0

Украинецът изпрати Белю в нокаут след 8 рунда битка.

Началото на двубоят беше силно за британският боксьор, но Усик намери правилната дистанция за него след третия рунд и доминира от дистанция до самия нокаут.

Олимпийският шампион започна да търси подходящи ъгли за удари със задната си ръка и в осмия рунд след серия от тежки крошета Тони Белю се срути. Добрата игра с предната ръка и движението от краката на Усик му откриваха възможности за атаки със силната задна ръка и при размяна на удари близо до въжетата, Белю понесе тежки удари в брадата и падна в нокаут.

Белю започна двубоят силно и в първите три рунда беше по-добрият в размените на прави удари. След като периода на разузнаване между двамата боксьори отмина, Усик започна да усилва темпото, а Тони Белю прие играта на въжетата.

Усик използваше преимуществото на обратния си гард и атакуваше от външната страна на предната ръка на Белю през по-голямата част от времето. Украинският шампион изигра картите си правилно и не се втурна в яростни размени, както Белю би искал.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".