Начало Бокс Аманда Серано също иска да се бие по 3 минути, но предупреди, че шансът за нокаут се увеличава

Аманда Серано също иска да се бие по 3 минути, но предупреди, че шансът за нокаут се увеличава

Аманда Серано също иска да се бие по 3 минути, но предупреди, че шансът за нокаут се увеличава
0

Аманда Серано ще заложи шампионските си пояси в категория „перо“ на IBF, IBO, WBA и WBO срещу Данила Рамос на 27 октомври в мач, който ще се проведе по правилата на мъжкия бокс, а именно в 12 рунда по 3 минути. Това я накара да направи любопитен коментар по темата пред Sky Sports.

Напрежението върху мен е голямо, но смятам, че това е важно за женския бокс. Супер развълнувана съм, за да изляза и да покажа най-добрата страна на женския бокс и да докажа, че можем да направим всичко, което умът ни би могъл да измисли. Така ще докажа, че заслужаваме уважение. Аз лично повече не искам да се бия по 2 минути. Няма смисъл да го правя и се надявам, че другите жени ще ме подкрепят и ще прегърнат идеята. Мнозина искат същото от доста години насам, така че се надявам на тази промяна“, каза Серано.

Безспорната шампионка в дивизията обаче няма да заложи титлата си на WBC, защото съветът изпитва опасения, че нещата може да излязат извън контрол и не дава благословията си за подобен залог.

Тази битка е много важна за мен, защото искам да докажа, че съм способна на изиграя 12 рунда по 3 минути. Но в същото време допълнителните минути може и да попречат на изиграването на пълните 12 рунда“, сподели още пуерториканката.

Кати Тейлър междувременно също приветства промяната и дори призна, че е готова да даде реванш на Серано през следващата година при същите условия.