Начало Бокс Американска телевизия уволни Поли Малиняджи

Американска телевизия уволни Поли Малиняджи

Американска телевизия уволни Поли Малиняджи
0

Бившият световен шампион Поли Малиняджи е един от най-честните и прями хора в боксовия бизнес.

Голямата уста на американеца с италиански корени му беше верен спътник не само по време на професионалната му кариера, но и в службата му като анализатор за SHOWTIME.

„Магьосника“ обаче ще трябва да си търси нов работодател, тъй като от американската телевизионна програма са решили да уволнят Малиняджи заради „расистки коментари“.

През април Поли е коментирал изказването на Девин Хейни по адрес на Васил Ломаченко, че „не може да загуби от бяло момче“.

От телевизията са поискали Поли да се извини, но бившият шампион не е сметнал това за нужно.

„Предполагам Хейни е говорил за Люк Кембъл, а не за Ломаченко“, споделя Малиняджи пред IFL TV.

„Когато току що си навършил 20, не винаги успяваш да кажеш това, което искаш. Не мисля, че има нещо расистко в думите му.

Снимка: БТА

„В историята на бокса ясно си личи, че през различни епохи е имало различни доминантни боксьори. Преди 100 години ирландците са били на върха. След това идват евреите и италианците.

„Афро-американците доминират в края на миналия век, а сега е ред на източно-европейците. Затова мисля, че подобни изказвания от страна на Хейни може да са много опасни“, завършва Малиняджи.

Въпросното видео е изтрито от YuoTube. Бившият боксьор е и анализатор на британския гигант Sky Sports, като все още не е ясно дали ще запази тази си работа.