Начало Бокс Анди Руис изхвърча от топ 10 на авторитетна класация (РАНГЛИСТА)

Анди Руис изхвърча от топ 10 на авторитетна класация (РАНГЛИСТА)

Анди Руис изхвърча от топ 10 на авторитетна класация (РАНГЛИСТА)
0

Андри Руис-младши, който е бивш световен шампион в тежка категория на IBF, IBO, WBA Super и WBO, загуби цели 6 места в ранглистата в тежка категория на авторитетния сайт boxrec.com.

От днес мексиканецът е под номер 11 в класацията.

Припомняме, че Руис се завърна на победния ринг след около година и половина отсъствие, побеждавайки Крис Ареола с решение в сблъсък, провел се на 1 май в Карсън, Калифорния.

От спада в класацията на Руис се възползва Кубрат Пулев. Нашенецът се завърна в топ 10 в края на май, но след това беше изместен от Луис Ортис, оставяйки в подножието на най-добрите 10 в тази класация.

От днес, обаче „Кобрата“ е в топ 10 – на 10 място.

Прогрес в класирането имат още 5-a боксьори.

Дилиън Уайт вече е номер 5. Той е следван от Александър Поветкин, Джоузеф Паркър, Майкъл Хънтър и Луис Ортис.

Промени в топ 4 няма. Лидер продължава да бъде Тайсън Фюри, който е световен шампион на WBC. Той е следван от Антъни Джошуа – носител на поясите на IBF, IBO, WBA Super и WBO. Трети и четвърти са Деонтей Уайлдър и Олександър Усик.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".