Начало Бокс Ангел Димитров ще се бие за световната титла

Ангел Димитров ще се бие за световната титла

Ангел Димитров ще се бие за световната титла
0

Ангел Димитров ще се боксира за златния медал на Световното първенство за юноши и девойки. 16-годишният ни талант се класира за финала на шампионата в арменската столица и в неделя ще има възможност да стъпи на върха на планетата при 50-килограмовите, съобщиха от БФБ.

Бронзовият медалист от Европейското първенство в Плоещ (Румъния) направи огромна крачка напред в развитието си. Под наставленията на олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева той надделя на полуфиналите над Хусан Кохкоров (Узбекистан) след 3:2 съдийски гласа (29-28, 28-29, 27-30, 29-28, 29-28).

Димитров успя отлично да се приспособи към обратния гард на съперника си. Той опитваше да диктува темпото и да атакува при всяка удобна ситуация. Талантът ни се справи блестящо със скъсяването на дистанцията в първите два рунда, а в третия умело избягваше опитите на Кохкоров да обърне развоя на събитията.

За златния медал в неделя Ангел ще се изправи срещу представителя на домакините – Тигран Овсепян. Дотук България има и едно бронзово отличие, спечелено от Янко Илиев (52 кг).