Начало Граплинг и BJJ Балканското първенство по BJJ ще търси признание от световната федерация

Балканското първенство по BJJ ще търси признание от световната федерация

Балканското първенство по BJJ ще търси признание от световната федерация
0

На 24 февруари 2024 г. официално ще се проведе първото по рода си Балканско първенство по бразилско джу-джицу. Новината бе потвърдена за Boec от един от организаторите на събитието – Никола Атанасов.

Надпреварата ще се бори за признание от Световната федерация по бразилско джу-джицу (IBJJF), за да се превърне в част от календара ѝ в следващите години.

Атанасов разкри, че голямата му амбиция е да обедини спортните клубове в нашия регион в името на общото благо на един от най-бързоразвиващите се бойни спортове в света. За целта той е спечелил на своя страна доказани професионалисти в лицата на Любомир Геджев и Енрике Сарайва.

Бразилецът е син на създателя на първото в историята състезание по BJJ в историята – Орландо Сарайва, което само доказва високата амбиция пред Balkans Open BJJ Championship.

Тази седмица стартира записването за участие в надпреварата, като се очаква участие да вземат някои от най-добрите атлети не само от България, но и от Гърция, Турция, Черна гора, Косово, Албания, Хърватия, Словакия, Северна Македония, Румъния и Босна и Херцеговина. Те ще премерят сили по правилата на IBJJF в категориите „gi“, „nogi“ и „деца“.

Надпреварата ще се състои в тренировъчната зала на „Арена София“.

Повече информация може да откриете ТУК!

тагове: