Начало Бокс Антъни Джошуа – Анди Руис, шампионът е детрониран!

Антъни Джошуа – Анди Руис, шампионът е детрониран!

Антъни Джошуа – Анди Руис, шампионът е детрониран!
0

Анди Руис-младши победи Антъни Джошуа в „Медисън Скуеър Гардън“. Залогът бе голям – световните титли на WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория. Малцина очакваха подобно развитие на мача.

Ето какво се случи:

Рунд 1: Все още никой не приема по-сериозна офанзива. Джошуа започна по-активно, търсейки директното попадение. Руис предимно се защитава. 10-9 за Ей Джей.

Рунд 2: Силен старт на Руис. Мексиканецът търси главата на Антъни. Шампионът има изчаквателна тактика. Последва размяна на удари.

Рунд 3: Започва да става горещо! Цели 3 нокдауна за една част. Първо Джошуа хвана неподготвен съперника с много добра комбинация и го прати на пода. След това шампионът бе пратен на пода и беше сериозно разклатен. А за капак – Руис записа още един нокдауна след комбинации от леви и десни крошета. Само гонгът спаси шампиона!

Рунд 4: След големите проблеми преди секунди – Ей Джей просто се опитва да оцелее. Руис се стреми да вкарва леви прави в тялото.

Рунд 5: Най-после Джошуа започна да се възстановява от шока. Британецът мери дистанцията с левия си прав, а Руис опитваше да го ползва за попадения в тялото. 50 секунди преди края на рунда ляво кроше на Джошуа попадна право в целта, но мексиканецът не е особено разклатен.

Рунд 6: Антъни Джошуа получава удари и не стои добре на ринга. Анди Руис тероризира шампиона.

Рунд 7: Ей Джей в амок! След комбинация от удари последва трети нокдаун за Антъни Джошуа. Британецът е детрониран! Публиката не може да повярва! Анди Руис е новият световен шампион.

Тежащият 121 килограма боец сътвори огромна сензация. Малцина му даваха какъвто и да е шанс, като прогнозите бяха за победа с нокаут за шампиона. За пореден път се доказа старата максима, че в бокса не е важно как изглеждаш. Неведнъж специалистите изтъкват, че бойците не са фитнес атлети.

Анди Руис-младши е новият „крал“ в тежка категория!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.