Начало Бокс Сензацията на века! Джошуа детрониран от „дебелото момче“ Руис!

Сензацията на века! Джошуа детрониран от „дебелото момче“ Руис!

Сензацията на века! Джошуа детрониран от „дебелото момче“ Руис!
19

Имаме нов световен шампион в тежка категория! Анди Руис-младши сътвори чудо, детронирайки Антъни Джошуа. Мексиканецът, роден в САЩ, довърши Ей Джей с технически нокаут.

Boec.BG проследи срещата на живо.

Британецът видимо не бе на себе си, а „дебелото момче“, както сам се нарече в интервю преди мача, записа името си със „златни“ букви в историята. Публиката в „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк видя неочакван дебют за Джошуа в САЩ.

Това е първата загуба в кариерата му!

Тежащият 121 килограма боец сътвори огромна сензация. Малцина му даваха какъвто и да е шанс, като прогнозите бяха за победа с нокаут за шампиона. За пореден път се доказа старата максима, че в бокса не е важно как изглеждаш. Неведнъж специалистите изтъкваха, че бойците не са фитнес атлети.

Подобен шокиращ развой на мач в тежка категория видяхме през 1990 година, когато Бъстър Дъглас победи Майк Тайсън. До момента през новия век не е имало такава изненада.

Джошуа първоначално прати опонента си в нокдаун (3-и рунд) и изглеждаше, че всичко ще мине по план. Вместо британецът да довърши съперника – пълничкият боксьор му отговори с два бързи нокдауна до края на частта.

В следващите три рунда темпото спадна, но в седмия Руис се впусна в атака с леви и десни крошета срещу сваления гард на Джошуа. До момента никой не бе разкривал толкова слабости в защитата на Антъни.

Последва нов нокдаун. Ей Джей беше довършен!

С нетърпение чакаме първите отзиви след мача и коментара на Еди Хърн. Реванш ще има – въпросът е кога и къде.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Comment(19)

Comments are closed.