Начало Бокс Бари Хърн: Социалните мрежи промениха бокса

Бари Хърн: Социалните мрежи промениха бокса

Бари Хърн: Социалните мрежи промениха бокса
0

Основателят на „Matchroom Sport“ Бари Хърн се изказа любопитно за развитието на любимия си спорт. Легендата говори за сина си, ситуацията в тежка категория и новостите в бокса:

„Аз вече не взимам решенията, а Еди (б.р. синът му). Понякога ме пита за мнение, но след това напълно го игнорира. Така е в бизнеса“, започна Хърн-старши.

„Боксът се разпространява глобално. Никога в историята не сме били свидетели на нещо подобно. Отваряме офиси в Италия, Германия, а след това и Испания. Този спорт не е като другите и феновете понякога не го разбират. В постоянен диалог сме с бойци с огромно его. Заложени са много пари. Не винаги можем да гледаме най-интересните мачове от фенска гледна точка“, продължи легендата.

„Тежката категория ни предлага много в момента. Великобритания се превърна в основна опора на бокса. Вижтате колко хора се събират, за да гледат. Социалните мрежи промениха този спорт и синът ми осъзнава това. На „Уембли“ ходят по 90 хиляди зрители, благодарение на всички тези постове и реклами.“

Бари Хърн в момента работи трескаво по мечтания за всички мач – Антъни Джошуа срещу Дионтей Уайлдър.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.