Начало Бокс Тони Белю: Усик не може да се справи с Фюри и Джошуа

Тони Белю: Усик не може да се справи с Фюри и Джошуа

Тони Белю: Усик не може да се справи с Фюри и Джошуа
0

Бившият световен шампион в две категории – Тони Белю, изчетка последният си противник, който имаше „щастието“ да го пенсионира – Олександър Усик.

Британецът загуби именно от украинеца в края на 2018-та, губейки чрез нокаут в 8-ия рунд. Този мач бе и последен за Усик в полутежката дивизия, където бе обединил всичките 4 световни титли.

През 2019 г. олимпийският златен медалист от 2012 г. направи дебют при тежките, побеждавайки Чаз Уитърспуун и сега той е задължителен претендент за една от титлите на Антъни Джошуа.

Въпреки че му предрича успех в дивизията, Белю не вярва, че Усик може да се противопостави на Тайсън Фюри или Джошуа.

Снимка: БГНЕС

„Усик е брилянтен боец“, сподели Белю.

„Хората не спират да ме питат какво ще е бъдещето му в тежката категория. Аз мисля така – той ще победи абсолютно всеки от категорията, освен двете големи момчета.

„Не е достатъчно голям за Джошуа и за Фюри. Това е единственото нещо, което може да го спъне – размерът му. Джошуа може да загуби рундове срещу него, но в крайна сметка Антъни ще скъси дистанцията и ще го докопа.

Снимка: БТА

„При Фюри нещата седят по-различно – Тайсън е прекалено голям за него и няма да му позволи да се приближи. Хората не си дават сметка колко грамаден в действителност е Тайсън“, добави Белю.