Начало Бокс Бен Дейвисън смята, че Моузес Итаума може да е Флойд Мейуедър в тежка категория

Бен Дейвисън смята, че Моузес Итаума може да е Флойд Мейуедър в тежка категория

Бен Дейвисън смята, че Моузес Итаума може да е Флойд Мейуедър в тежка категория
0

Флойд Мейуедър-младши (50:0) продължава да е стандарт в световния бокс и съвсем логично голяма част от младите таланти биват сравнявани с него. Едно е обаче сравненията да идват от случайни хора, друго е да идват от един от водещите треньори в спорта – Бен Дейвисън. Той оприличава Моузес Итаума (9:0) на легендата след последния му успех над Иля Мезенцев (25:4) в Саудитска Арабия.

Той разполага с по частица от всичко. Може да влиза първи, може да контрира, може да залага капани, може да контролира темпото, може да се бие от близо и далеч, а това е изключително важно. Подобни завършени бойци са като Флойд Мейуедър“, каза Дейвисън пред Boxing Scene.

19-годишният Итаума досега има само две срещи, които са завършили с решение, докато във всички останали съперниците му биват нокаутирани в първия или втория рунд. Той вече е интерконтинентален шампион на WBO и така застрашава сериозно рекорда на Майк Тайсън (50:6) за най-младия световен шампион в историята. С подобно темпо в рамките на година-две със сигурност ще го видим в спор за най-значимите колани.