Начало Бокс Амир Хан призова Мейуедър
0

Амир Хан призова Мейуедър

Амир Хан призова Мейуедър
0

Амир Хан, който се оттегли от професионалния ринг преди две седмици, призова легендата Флойд Мейуедър да се изправят един срещу друг с боксови ръкавици. Британецът поиска да премери сили с ветерана, който вече няколко години участва в демонстративни мачове, от които прави десетки милиони долари.

Хан обяви пенсионирането си, след като загуби от най-големия си „враг“ Кел Брук. Сега обаче той изглежда е готов да започне серия от демонстративни двубои, в които да мери сили с най-големите имена от близкото минало. В това число и с Мейуедър.

Двамата трябваше да се бият през 2014-а, когато британецът бе в позиция да оспорва господството на „Мъни“ в полусредна категория. До двубой обаче така и не се стигна, но ето, че е настъпил моментът това съперничество да бъде възобновено.

Смятам, че Флойд се нуждае от истинско предизвикателство. Трябва да го направим. На 100 процента съм убеден, че това е мач, който хората искат да видят. Предизвиквам го, нека го направим“, коментира Амир Хан. Мейуедър участва в демонстрация миналата седмица, когато победи бившия си спаринг партньор Дон Муур в Абу Даби.