Начало Бокс Мейуедър избра Кроуфърд пред Канело
0

Мейуедър избра Кроуфърд пред Канело

Мейуедър избра Кроуфърд пред Канело
0

Терънс Кроуфърд е най-добрият боксьор в света във всички категории в момента. Това смята бившият световен шампион в 6 различни категории Флойд Мейуедър. „Мъни” е категоричен, че бившият му противник на ринга – Канело Алварес не е на нужното ниво, за да се конкурира с американеца.

Кроуфърд нокаутира и пенсионира Шон Портър миналата седмица, като успехът му бе под №38 в кариерата му на професионалния ринг. Така той запази титлата на WBO в полусредна категория. От своя страна Канело има едно поражение в 60 мача, като то датира от 2013-а, когато отстъпи по точки именно на Мейуедър в много равностоен двубой. Мексиканецът отказа в началото на ноември Кейлъб Плант в супер средна категория.

Най-добрият боксьор във всички категории в момента е Терънс Кроуфърд. Той е невероятен и категорично доминира срещу всеки противник, с когото се срещне. Не е нужно да ми е приятел, за да говоря тези неща. Това са факти”, констатира Мейуедър.

Относно останалите претенденти за званието, Флойд не пожела да посочи името на Канело. „Има много страхотни боксьори в различните категории. Просто никой друг не е като него. Скъсва си задника от работа, вече е на 34 години и едва сега получава онова внимание, което отдавна заслужаваше. Поздравявам го за уменията, които е развил”, каза още „Мъни”.