Начало Бокс Бенавидез ще брани статута си на претендент за титлата на WBC срещу Гроздик

Бенавидез ще брани статута си на претендент за титлата на WBC срещу Гроздик

Бенавидез ще брани статута си на претендент за титлата на WBC срещу Гроздик
0

Давид Бенавидез (28:0) ще се качи за може би последен път в отбрана на статута си на задължителен претендент за титлата на WBC в суперсредна категория преди да получи възможност най-накрая да се бие със Саул Алварез. 27-годишният латиноамериканец ще се качи на ринга на 15 юни срещу Олександър Гроздик (20:1), залагайки междинния пояс.

Бенавидез спечели статута си през май 2022 г., когато нокаутира Дейвид Лемю в рамките на 3 рунда, а след това надигра Кейлъб План през март 2023 г. За последно той се би с Деметриъс Андраде през ноември, за да добави още един нокаут към актива си.

Гроздик от своя страна се отърси от първото си кариерно поражение срещу Артур Бетербиев в края на 2019 г. с три срещи срещу хора извън челните позиции в лицата на Джосуе Обандо, Рикардс Болотникс и Исак Родригез. При това и тримата бяха преодолени в рамките на 2023 г. след две години и половин извън ринга за опитния украинец.

Срещата с Давид Бенавидез се явява един последен шанс, за да може Олександър Гроздик да опита да стигне до върха в суперсредна категория.

Двубоят им ще бъде част от картата за завръщането на Жервонта Дейвис. Той ще се бие с Франк Мартин, за да опита да направи още една защита на титлата от WBC в лека категория.