Начало Бокс Били Джо Сандърс с 6-месечно наказание

Били Джо Сандърс с 6-месечно наказание

Били Джо Сандърс с 6-месечно наказание
1

Лицензът на бившият световен шампион на WBO в средна категория – Били Джо Сандърс (26-0-0), бе прекратен за период от половин година, след като през август той даде положителна допинг проба за забраненото вещество оксилофрин (стимулант от класа на амфетамините, създаден за справяне с ниското кръвно).

През септември 29-годишният британец се замеси и в друг скандал и титлата му бе отнета.

Все още се изчаква решението на Световната боксова организация за това дали да сложи задна дата на наказанието, какъвто бе случаят с мексиканеца Саул „Канело“ Алварес, който бе уличен в употребата на кленбутерол.

Ако WBO и WADA решат да се смилят над Сандърс и сложат начална дата на санкцията август, то Сандърс ще може да се завърне на ринга още през февруари 2019 г.

На 20 октомври непобеденият боксьор с обратен гард трябваше да защитава титлата си срещу Деметриус Андраде, но вместо това Андраде излезе срещу Уолтър Каутондоква.

Еди Хърн, който е промоутър на Сандърс, сподели пред медиите в Англия, че боксьорът му ще получи мач за титлата при първа възможност, но първо трябва да се види какво ще решат от Световната боксова организация и Световната антидопингова агенция.