Начало Бокс Бивол боксира с Рамирес, вместо с Бетербиев
0

Бивол боксира с Рамирес, вместо с Бетербиев

Бивол боксира с Рамирес, вместо с Бетербиев
0

Мечтаният сблъсък между Дмитрий Бивол и Артур Бетербиев за званието „абсолютен световен шампион в лека тежка категория“, няма да се състои. Или поне не и към днешна дата.

Причината – Бивол ще защитава титлата си на WBA срещу Жилберто Рамирес. Това бе наредено от асоциацията, като руснакът трябва да направи задължителен мач срещу водещия претендент в организацията. При това положение Бетербиев, който е носител на поясите на WBC, WBO и IBF остава на по-заден план. В резултат на решението на WBA, промоутърът на Артур Боб Аръм вече планира защита на титлите му срещу Антъни Ярд в Лондон през октомври.

twitter.com

Всичко това може да се отрази и на мечтата на Еди Хърн да види Бивол срещу Джошуа Буатси, а в последствие и в реванш с Канело Алварес. Мексиканецът го чака трети сблъсък с Генадий Головкин, но всички очакваха, че след него той пак ще качи категорията за втори опит да детронира Бивол.

Сега обаче всички тези планове отиват в застой. Тепърва ще се преценява дали изобщо руснакът и Канело ще се бият отново. Ако той загуби от Рамирес, то реванш с Алварес няма да има.

тагове: