Начало ММА Прохазка реши срещу кого ще защитава титлата си

Прохазка реши срещу кого ще защитава титлата си

Прохазка реши срещу кого ще защитава титлата си
0

Иржи Прохазка е новият шампион в лека тежка категория, след като победи Глоувър Тейшейра в една от най-атрактивните срещи в историята на UFC. Оттогава един въпрос седи във въздуха и феновете чакат решението на боеца. Кой ще е неговият противник при първата му защита? Той отговори вчера в социалните си мрежи. Това ще бъде Глоувър Тейшейра.

„Реших да се бия с Глоувър. Не защото ще е още една голяма битка.“ каза той. „Ще се бия с него по една причина – представянето ми в първия мач беше лошо. Ще ви покажа защо съм шампион. Чисто и решително. Това е моята оферта. А и Глоувър го заслужава!“

Другият възможен противник, който също отправи предизвикателство към Прохазка, беше шампионът, от когото Тейшейра взе пояса – Ян Блахович. Двамата източноевропейци са първите състезатели за държавите си със златото в UFC. Съответно Прохазка за Чехия и Блахович за Полша. Прохазка обяви страхотната идея мачът между тях да се състои на стадион, някъде в една от двете държави. Надяваме се, ако той успее да защити титлата си, това наистина да се случи, защото ще е огромно събитие за всички фенове на ММА в Източна Европа.

Самият Ян Блахович изрази неодобрението си към решението на Прохазка, отново в социалните мрежи.

„За мен Ян е най-голямото предизвикателство“ – това бяха твои думи. Уважавам те. шампионе, но кодът на самурая не беше спазен.
тагове: