Начало Бокс Бивол: Искам да се бия с Артур Бетербиев!

Бивол: Искам да се бия с Артур Бетербиев!

Бивол: Искам да се бия с Артур Бетербиев!
0

Руският боксьор Дмитрий Бивол заяви, че иска да се бие с Артур Бетербиев.

Двамата никога не сме били приятели. Когато се присъединих към националния отбор, Артур беше много известен боксьор. Гледах на него като на по-възрастен другар, от когото мога да науча нещо„.

Не бяхме приятели. Приятелите обикновено се чуват по телефона, канят се на рожден ден, поздравяват се за различни празници. Битка? Бих искал да съм на ринга с него. Страхотно и интересно е, че и той иска – и аз искам. Основното нещо е да се намери човекът, който може да организира тази битка. Ще бъда щастлив, ако мачът се състои„, каза Бивол на пресконференция.

Припомняме, че Бивол беше признат за боксьор на годината от списание The Ring. В класацията той изпревари шампиона на WBC и WBA в категория супер муха Кенширо Тераджи, безспорния световен шампион в категория петел Наоя Иноуе и бившия носител на титлата в категория супер муха на WBC Джеси Родригес от Америка.

През 2022 г. Бивол защити на два пъти супершампионската си титла на WBA, побеждавайки мексиканците Саул Алварес и Жилберто Рамирес. От своя страна Бетербиев е щампион на WBC, IBF и WBO.

тагове: