Начало Бокс Бивш шампион на UFC: Фюри е голяма заплаха в ММА

Бивш шампион на UFC: Фюри е голяма заплаха в ММА

Бивш шампион на UFC: Фюри е голяма заплаха в ММА
0

Бившият шампион на UFC в средна категория Майкъл Биспинг сподели, че вярва в успеха на боксовия шампион Тайсън Фюри в ММА.

В подкаста „Believe you me“ членът на Залата на славата на UFC сподели, че ако мачмейкърите в организацията си изиграят картите правилно, то „Краля на циганите“ може и да бъде претендент за титалта в тежка категория.

„Наистина вярвам, че ако противниците му бъдат подбрани правилно, той може да е огромна заплаха. Има добри борци като Стипе, които със сигурност ще преборят Фюри. Няма да дадат на Тайсън да се бие за титлата веднага, но има бойци, с които той може да се мери“, заяви категорично британецът.

Биспинг, който се славеше с шоуменството си преди и след битките му, е сигурен, че харизмата и забавленческия дух на боксовият шампион ще го направят успешен и в ММА.

„Фюри се вписва идеално в UFC. Може да говори добре, много е забавен, добър нокаутьор е, и пее на микрофон! Не само, че е световният шампион в тежка категория, но и е много харизматичен. Той е абсолютна звезда, и ако спечели няколко битки ще стигне до претендентското място“, добави боецът с най-много срещи при 84-килограмовите.

Непобеденият боксьор, който наскоро пусна и коледно парче, от дълго време не крие мераците си за битка по правилата на смесените бойни изкуства. Преди по-малко от месец в Интернет пространството се появи и видео клип, в който се вижда как Фюри тренира ударите си с колена и лакти с ММА ръкавици. Публикацията предизвика закачка между него и настоящия хегемон при най-тежките в UFC – Стипе Миочич.

Дебютът на англичанинът в клетката може да бъде и задвижен ощо по-бързо, като се добави и фактът, че неговия бивш опонент Деонтей Уайлдър има официално насрочен двубой срещу Луис Ортиз на 23-ти ноември,2019 г.